Gi plass til flere kulturer og spennende uttrykk

Mjøndalen må bli flinkere til å utnytte alle fordelene som kommer ved å ha en geografisk plassering midt i knutepunktet. Et sted hvor mange forskjellige kulturer og personer kan møtes. Dessverre så opplever vi at denne muligheten ikke er utnyttet. Det er noen få utesteder som reflekterer de spennende aspektene ved forskjellige kulturer, men i alt for liten grad. Vi mener det må oppmuntres til å tenke utenfor boksen og at kommunen og andre må tenke nytt. Kanskje senke leiekostnader så leietakere har råd til å virkelig gi utestedet en make-over og skape et spennende kulturelt uttrykk.

Spisesteder

I Norge er vi vant til at spisesteder må være store ellers så er det bare gatekjøkken. Men vi ser helt klart at det kan være svært vanskelig å skulle få nok kunder til å drifte store spisesteder. Samtidig trenger vi ikke flere fast-food utesteder.

Vi mener derfor at kommunen må gjøre sitt ytterste for å senke relevante avgifter så det blir rimeligere for utesteder å etablere seg. Dette er, i våre øyne, helt nødvendig for å sikre vekst i kommunen og vil betale seg over tid fordi man får mer aktivitet i kommunen og potensielt flere innbyggere.

For oss er mangfoldet og ikke størrelsen det viktigste!

Puber og barer

Det samme prinsippet som for spisesteder gjelder også for puber og barer. Det gjelder å sikre et bra og variert tilbud så alle kan finne seg et favorittsted.

De i 20-årene er ofte de som prater mest, men det betyr ikke at man ikke bør ha fokus på å finne gode tilbud til de i 40-, 50- og 60-årene.
Problemet i dag er at man skal tilby noe som passer for alle aldersgrupper, for å skape mest mulig profitt for å dekke utgiftene.

Dette er forståelig ettersom en bedrift må lønne seg, men vi mener at kommunen og utleiere er mer tjent med å få inn noe penger enn å ikke ha noen leietakere. Så vi mener man bør jobbe hardt for å sikre at de som er villig til å satse.

Gode drinker, god musikk og flott interiør skaper en god stemning på byen. Per nå så mangler vi utesteder som kan tilby gode drinker og musikken blir gjerne enten svært høy og moderne, eller rettet mot en eldre aldersgruppe. Så det blir enten eller, istedenfor både og.

En bra bar behøver ikke å kunne tilby de største kulinariske opplevelsene, men det er helt nødvendig å kunne tilby et spennende utvalg innen drikker. Vi mener at det også er viktig med engasjerte og dyktige bartendere, for de er ofte hjertet i baren.

Det vanskelige er selvsagt å tiltrekke seg gründere og investorer fordi profittmarginen er så liten. Derfor trenger vi at både kommunen og utleiere gjør en innsats for å skape et aktivt og spennende sosialt miljø selv om dette tar tid.

Langsiktig tekning er tingen!